Si portes un temps per aquí, sabràs que sóc fan incondicional del Bullet Journal. Poder tenir un espai on apuntar tot allò que no hi cap al cap em sembla imprescindible.

Si no saps què és un Bullet o tens dubtes et convido a veure aquesta entrada al Blog on t’explico en què consisteix el mètode abans de continuar llegint.

𝐓𝐫𝐞𝐮-𝐭'𝐡𝐨 𝐭𝐨𝐭 𝐝𝐞𝐥 𝐜𝐚𝐩!

La nostra ment serveix per enfocar, no per emmagatzemar. Sovint anem amb la memòria RAM carregada fins als topes de tasques a fer i això provoca sobrecàrrega mental, estrés i per tant distracció i descentrament. Tenir coses pendents dins el cap és una font de preocupació i estrès molt gran.

Tenir un sistema de registre de tasques pendents t’ajudarà a buidar i alleugerir la teva ment, així com un espai on apuntar aquelles idees motivadores, tasques que t’agradaria fer o desitjos futurs.

A l’hora de dur a terme nous projectes, també és un mètode que et pot donar enfocament i claredat.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Com organitzo les meves idees sobre el paper?

El que a mi m’ha ajudat per utilitzar el mètode del Bullet journal és tenir vàries llibretes temàtiques utilitzant el sistema, més que no pas tot junt en un mateix lloc. Et deixo unes quantes idees dels Bullets que utilitzo:

Per l'organització del dia a dia i les setmanes: per tal d'enfocar-me en aquelles tasques que m'apropen als meus objectius i a les meves prioritats. Un espai on registrar el meus objectius i fites, on poder aterrar-los al dia dia i organitzar-los en tasques setmanals. Més avall et parlo amb detall com l'organitzo.

Per projectes: una llibreta temàtica a l'hora de tirar endavant o desenvolupar algun projecte (com el meu projecte particular de Let it flow). Aquí hi pots deixar idees, frases inspiradores, llistes de desitjos (o d'inversions), tasques que t'agradaria anar fent al respecte, etc....

Per les lectures: no tant sols un registre de les lectures que fas i de les que t'agradaria fer, sinó també un lloc on apuntar les frases que t'han agradat o que vols recordar, resums dels aspectes clau del llibre, valoracions sobre el que hi has llegit o fins i tot reflexions relacionades.

Pels teus viatges: per fer un llistat d'aquells llocs que tens ganes de descobrir i no et vols perdre, així com un registre d'aquells que ja has visitat i vols anotar-te els llocs coneguts o espais on has estat.

Com el Bullet et pot ajudar a organitzar-te el dia a dia?

En el meu cas utilitzo el Google calendar per organitzar totes aquelles cites del dia a dia, i dic cites, perquè l'utilitat de l'agenda em va bé per anotar aquelles activitats o tasques que tenen dia i hora concretes per fer-se (visites mèdiques, trobades, reunions, etc...).
Per totes aquelles tasques que no tenen dia i hora concretes, però són importants per mi, les registro en el Bullet setmanal, per tal de trobar-los un espai i poder-les agendar.

Tot i que el Bullet és una eina totalment personalitzable i adaptable a les necessitats que tens i al motiu pel que el vulguis utilitzar, avui t’aporto aquells espais que per mi són de vital necessitat quan parlem d’un bullet que t’ajudi a organitzar i posar focus:

🎯Objectius: Un espai on deixar per escrit els teus objectius, en el meu cas els escric a inici d’any i en solo posar màxim 4, no més, per tal d’enfocar-me en allò important durant aquell any.

📋 El meu pla d’acció: Seguidament els transformo en un pla d’acció, és a dir, desglosso una sèrie d’accions que em poden ajudar a aconseguir l’objectiu definit. Hi ha algunes accions que fins i tot es podran desglossar en tasques concretes. Aquestes seran les que aniré agendant a la llista de tasques setmanals per aconseguir enfoc i intenció.

📋Llista de coses per fer durant la setmana: Descarregar en paper totes aquelles coses pendents i donar-los un espai a la nostra setmana ens ajuda a augmentar el nostre compromís. Marcar unes tasques prioritàries cada setmana et permet posar focus en allò important.

És imprescindible que vagis fent seguiment de les tasques que t’anotes, així com dels teus objectius. Aquelles tasques que han quedat pendents una setmana, valora si les anotes a la setmana següent o bé les descartes perquè han perdut ja rellevància.

💡Et comparteixo aquí un truc que a mi m’ajuda: aquelles tasques pendents, les marco amb un postit petit per ser conscient que ha quedat quelcom pendent. Si el postit continua allà mateix setmanes i setmanes, possiblement és que aquella tasca ja no té cabuda en els meus objectius i toca descartar-la.⠀

La tecnologia ha inundat les nostres vides amb més info de la que podem assumir arrasant amb la  nostra capacitat d’atenció.

Sentar-nos amb la nostra llibreta proporciona un espai personal, lliure de distraccions en el que podem conèixe’ns millor.

Explica’m, tu tens el teu Bullet o has provat el mètode?

👉 Si tens ganes de saber més sobre el mètode i conèixer tips pràctics que t’ajudin a plasmar totes aquelles idees que tens al teu cap sobre el paper, et deixo aquí l’enllaç  a les guies d’instagram on trobaràs agrupats totes els posts on et parlo d’aquest mètode.