Has sentit a parlar del mètode Bullet Journal? Si ets aquí, com a mínim sé que t’interessa o t’he despertat la curiositat, així que et deixo els aspectes claus d’aquest mètode. A disfrutar!

Què és?

Podria dir-te que és una agenda-diari totalment personalitzat, podria dir-te també que és una eina per cultivar la teva creativitat, però realment el Bullet journal és un mètode d’organització analògic (sí, sí, analògic en temps digitals!) creat per Ryder Carroll, que ens permet focalitzar-nos en els nostres objectius, tasques i projectes per tal de sintetitzar i reduir tasques.

“El Mètode Bullet Journal no es un quadern, tot i que pensar-ho és un error comú. És una pràctica de ‘mindfulness’ disfressada de sistema de productivitat” – Ryder Carroll

I et preguntaràs: què el diferencia d’una agenda? Doncs que partim d’un quadern o llibreta totalment en blanc que personalitzaràs en funció del que necessites o et ve de gust.

Què necessites per fer el teu Bullet Journal?

Doncs amb una llibreta i un bolígraf pots començar a fer el teu. A partir d’aquí existeixen milers de complements o Bullets journal ja creats especialment per això.
El límit el posaràs tu i la teva creativitat ja que pots utilitzar rotuladors, subratlladors, bolis de colorins, pestanyes i separados, washi tape (altrament dit celos de colors 😉), etc.

 

Què hi pots posar?

Solen començar per una portada personalitzada i seguidament:

  • Un índex amb el contingut que vas posant. És aconsellable que numeris les pàgines i vagis afegint el llistat d’índex tot el contingut que vagins creant.
  • Una pàgina de símbols que aniràs fent servir al llarg del teu Bullet.

A partir d’aquí ja dependrà de la teva creativitat i de la utilitat que vulguis donar al teu Bullet.
Et deixo algunes idees…

Photo by Natasha Fernandez on Pexels.com
  • Llista de tasques per fer – LIST TO DO.
  • Reptes personals – HABIT TRACKER (ex. veure més aigua, dies a la setmana que faig esport, baixar de pes…).
  • Llibres que t’agradaria llegir, o llibres que vas llegint.
  • Pel.lícules recomanades.
  • Frases inspiradores.
  • Calendari mensual, setmanal i anual.
  • Idees de contingut a xarxes socials.
  • @comptes inspiradors.

 

Vols que et digui un secret?….Jo he utilitzat aquest mètode durant molt anys, sense saber ni que era un mètode, ni que tenia un nom!

Si vols seguir inspiran-te per fer el teu Bullet, et deixo aquí l’enllaç al meu plafó de Pinterest on trobaràs un munt d’idees inspiradores!

“Analitzar el passat, organitzar el present i planificar el futur” – Ryder Carroll