La setmana passada vaig dedicar els post que vam publicar a xarxes a parlar sobre els objectius, tenint en compte que s’acosta setembre. En broma us deia que el món es divideix entre les persones que planifiquen al setembre i les que ho fan el gener. En l’enquesta que vam fer, em vau demostrar 2 coses:

  1. Que majoritàriament preferiu planificar els vostres objectius al setembre (en format curs escolar)
  2. Que hi ha algunes que planifiqueu al setembre i reviseu altre cop la planificació de nous objectius a l’inici de l’any, al gener.

Així que he pensat que seria bona idea recopilar totes les idees que hem anat parlant aquests dies a les xarxes, perquè tinguis una guia en forma de resum de tots aquells aspectes que et poden ajudar a l’hora de planificar els teus objectius.

Comencem aclarint conceptes...

Quan parlem de definició d’objectius hi ha diferents termes que utilitzem de forma distinta, però diferenciar-los ens pot ajudar a posar focus en els resultats que volem obtenir.

La visió: és un somni de futur des del teu present, et genera el context per actuar, et dóna ales per construir com vols que sigui el teu demà, on vols arribar. Es centra en el teu SER.

Les metes: són propòsits a mig termini (p.ex anuals) que t’acosten a la teva visió.

Els objectius: són propòsits a curt plaç, et permeten desgranar les metes en petites accions en el dia a dia que et van acostant als resultats desitjats. Es centren més en el FER.

Així doncs, la visió, les metes i els objectius són les eines que et permetran dissenyar el teu futur des del teu present, des de l’aquí i ara. La visió serà la brúixola que et guiarà (com quan puges al taxi i et pregunta el taxista on vols anar) i les metes i objectius les eines que et permetràn avançar.

Desgranant els nostres propòsits en petits objectius, en metes que ens acostin cada vegada més a la visió que tenim de futur, ens permetrà convertir un GRAN PROJECTE, un GRAN REPTE, una GRAN VISIÓ, en metes i objectius més assumibles (petits passos) que no ens aclaparin, ens frustin ni ens paralitzin.

Pregunta’t cada dia, cada setmana, cada mes, cada trimestre: Què puc fer avui que m’acosti un xic més als meus objectius, metes i visió? Planificant aquestes petites i grans accions, t’acostaràs poc a poc a aquella vida que alineada amb els teus valors, les teves prioritats i els teus objectius.

Deixar-se portar, improvitzar, no planificar…és una opció de vida, però ull, té un handicap, quan no tens els teus objectius clars, acabes vivint els objectius d’un altre.

“A la vida, o tens objectius o formes part dels objectius d’un altre” – Xesco Espar

Si vols aconseguir eines i exercicis pràtics que t’ajudin a definir d’una forma pràctica els teus objectius i a planificar el teu temps per tal d’identificar i focalitzar les teves prioritats, el proper mes de setembre durem a terme la segona edició del Taller sobre Com fluir amb el teu temps. No et perdis la info que enviarem a través de la newsletter i les xarxes per apuntar-t’hi!