El fluir és el procés d’arribar a la felicitat a través de l’ordre de la vida interior. Això succeeix quan enfoquem la nostra atenció en objectius realistes i quan les nostres habilitats coincideixen amb els desafiaments que enfrontem.

El psicòleg Mihaly Csikszentmihalyi amb la seva Teoria de Flow ens parla d’aquest estat i dels seus beneficis. Coneixes la teoria? És ell qui encunya el terme Estat de Flow o Estado del fluir.

Què és l’estat de Flow?

L’estat de flow genera sentiments positius de felicitat i benestar. L’experiència és ja per si mateixa gratificant i produeix una sensació de control i seguretat en la qual no hi ha espai per a la por a el fracàs o l’ansietat. La concentració en la tasca és màxima, s’eliminen les distraccions de manera que la creativitat i la productivitat arriben a nivells màxims.

Com s’aconsegueix l’estat de Flow?

És un estat emocional positiu que passa quan estem completament concentrats i implicats en una tasca, en la qual el temps ens passa volant, tenim concentració absoluta en allò que fem i la sensació d’automatització on tot flueix ens envaeix.
L’estat de Flow es produeix quan hi ha un equilibri entre les nostres capacitats i el repte o desafiament que aquesta activitat ens representa. Sentim el flow quan els nostres reptes o objectius són realistes però ens suposen un grau de dificultat temptador i assumible (ni massa fàcil ni massa difícil).

Jo sento el flow quan estic amb vosaltres en els tallers, quan preparo material per inspirar-vos, quan llegeixo, pintant mandales amb els meus fills, xerrant pels descosits amb un grup d’amigues … 𝙃𝙖𝙨 𝙨𝙚𝙣𝙩𝙞𝙩 𝙖𝙦𝙪𝙚𝙨𝙩 𝙚𝙨𝙩𝙖𝙩 𝙖𝙡𝙜𝙪𝙣𝙖 𝙫𝙚𝙜𝙖𝙙𝙖?

💫 𝙉𝙤 𝙚𝙩 𝙨𝙚𝙢𝙗𝙡𝙖 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙞𝙙𝙚𝙣𝙩𝙞𝙛𝙞𝙘𝙖𝙧 𝙖𝙢𝙗 𝙦𝙪𝙞𝙣𝙚𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖𝙩𝙨 𝙛𝙡𝙪𝙚𝙞𝙭𝙚𝙨? 𝙅𝙖 𝙩𝙚𝙣𝙨 𝙡𝙚𝙨 𝙩𝙚𝙫𝙚𝙨? 💫

“Que todo fluya y nada influya”

Quan ens deixem portar per les pors, ens aferrem als ressentiments, escoltem a qui ens vol tallar les ales o fem més cas a les expectatives que tenen els altres sobre nosaltres (o que creiem que tenen) en comptes de centrar-nos en el que volem, en el nostre interior i en el propi compromís en un mateix, l’estat de Flow no pot donar-se. Estant present en l’aquí i ara i no en el que pot passar en un futur o en el que ens va passar en el passat aconseguirem Fluir.

Vivim en una societat on estem hiperconectats amb l’exterior, amb la informació i estímuls que ens arriben i poc escoltem cap a dins. És fàcil deixar-se portar, conduir per la vida amb el pilot automàtic i acabar fent el que l’entorn ens té preparat i no pas el que nosaltres volem.

Si t’ha agradat l’entrada t’animo a que et subscriguis al blog i així rebràs un avís cada vegada que hi hagi una nova publiació. Ho pots fer a través de l’enllaç que trobaràs al peu de pàgina. Moltes gràcies pel teu temps de lectura. Seguim!