Avui et convido a reflexionar sobre 2 conceptes que tenen a veure en com et relaciones amb el teu temps

KAIROS I CRONOS

Kairos i cronos són el nom de 2 Déus de la mitologia grega que es relacionen amb el temps i el seu concepte.

Quan parlem de CRONOS ens referim a un concepte més quantitatiu relacionat amb el temps. Fa referència al temps cornològic, al pas de les hores, dels dies i del temps que passa ràpid i ja no torna, el temps que es consumeix.

Quan parlem de KAIROS ho fem des d’una basant més qualitativa, referint-nos al moment adequat i a viure temps de qualitat.

Com el Cronos i el Kairos poden ajudar-te a millorar la teva relació amb el temps?

Doncs prenent consciència de com és la teva mirada en relació amb el teu temps.

Si estàs enfocada al Cronos, guanya sempre la mirada de fer, fer, fer….la de planificar totes les teves hores i de fer quantes més coses millor perquè el temps passa.

Si la teva mirada enfoca al Kairos, estàs en sintonia amb el que passa, prenent consciència del que fas i del per a què ho fas, consciència en l’aquí i ara.

L’èxit és la consciència del teu Kairos, de saber aprofitar el moment

Per estar en Kairos cal estar atent.

Segurament ara et deus estar preguntant....

Estar en Kairos és qüestió de sort?

Puc provocar situacions Kairos?

Com puc trobar el Kairos?

Deixar d’omplir els teus dies de compromisos i obligacions, de fer-fer-fer i reservar-te espais de silenci, reflexió, descans o de no fer res.

Pensar que el valor de la vida no es compta per la quantitat de coses fetes, sinó per la qualitat de les que has viscut, exigeix que estiguis atenta a les oportunitats del moment.

Quantes vegades revius una situació de nou amb una emoció completament diferent; llegeixes un llibre per segona vegada i descobreixes una lectura que et remou i abans no; t’adones de situacions que es repeteixen en el teu dia a dia i que no havies pres consciència de la importància que tenien….

Tots aquests exemples no parlen de casualitats ni situacions de sort. Parlen de posar consciència en que el que estàs fent tingui relació amb les teves prioritats, objectius i valors.

Quan en canvi estàs en CRONOS, et deixes portar per el fer-fer-fer, et connectes amb la obligació, la necessitat de fer per fer, pel que toca, i moltes vegades et descobreixes fent coses que no et porten enlloc, o pitjor encara, coses que et condueixen precisament allà on no vols estar.

 

Atura’t, pregunta’t, observa’t. en quina mirada estàs ara mateix, en Cronos o en Kairos?

Si vols aconseguir eines i exercicis pràtics que t’ajudin a prendre consciència de com és la teva mirada i et relaciones amb el teu temps, el proper 27 de novembre durem a terme la tercera edició del Taller sobre Com fluir amb el teu temps. No et perdis la info que enviarem a través de la newsletter i les xarxes per apuntar-t’hi!