Avui et porto la recomanació de dues lectures enfocades a la millora contínua i l’establiment de nous hàbits i rutines que t’ajudin a créixer.

Possiblement hauràs sentit a parlar de Robin Sharma i el seu llibre de El club de las cinco de la mañana. Jo també et vull parlar avui de Mañanas milagrosas de Hal Elrod. Tant Hal com Robin ens parlen en els seus mètodes de la importància de tenir hàbits i rutines implantades, i de com d’important és dedicar-te temps cada dia per convertir-te així en la persona que vols ser. Tal com explica Hal Elrod:

“La forma en la que et despertes cada dia i la rutina que segueixes al matí (o l’absència d’aquesta) tenen una repercussió espectacular en el grau d’èxit que assoleixes en tots els aspectes de la teva vida”

En què consisteix el mètode?

Doncs amb els 2 títols dels llibres suposo que ja deus saber per on van els tiros no? Exacte, en despertar-te cada dia més aviat i dedicar aquest espai de temps a primera hora per transformar la teva vida.

Es tracta de dedicar la primera hora de la teva jornada a preparar-te per afrontar un dia de primera, a la millora de tu mateix i de les teves capacitats. És un bon moment per concentrar-te en potenciar els teus objectius. Segons Robin Sharma, la forma en la que comences el dia determina el grau de concentració, energia, entusiasme i excel.lència de la resta de la jornada.

T’aconsello que adaptis el mètode a les teves necessitats i situació de vida. Potser no tothom està disposat a aixecar-se a les 5 del matí, jo per exemple ho he adaptat a les 6 per ajustar-ho també a la meva hora d’anar a dormir.

I què faig durant aquests 60 minuts?

Deixa’m avisar-te que la teva vida no es transformarà per art de màgia només per aixecar-te més aviat, sinó que és el que fas durant aquests 60 minuts el que et transforma.

Les propostes dels 2 mètodes proposen activitats encaminades a fer-te moure, reflexionar i créixer.

REFLEXIÓ: practicant estones de silenci, de meditació, d'afirmacions, gratitud o d'escriptura. Pots aprofitar també per revisar objectius, planificar el teu dia, escriure un diari... D'aquesta manera augmentaràs la teva positivitat i creativitat, frenaràs la reactivitat i estaràs més serè.

MOVIMENT: dedica una estona a moure't. Fés estirament, practica el ioga, surt a córrer o a caminar pel teu entorn, busca't una taula d'exercicis per fer a casa...segur que trobes una pràctica que et motivi i s'adapti a les teves necessitats.

CREIX: aprofita aquests minuts de tranquil.litat a l'inici del dia per enfocar la teva concentració en formar-te. Llegeix, estudia escolta audiollibres, podcasts, tutorials...

Com creo els meus hàbits i rutines?

Entendre les fases per les que passa la creació d’un hàbit, t’ajudarà a enfortir al teva força de voluntat i manteniment.

FASE 1: és la fase de DESTRUCCIÓ, on es genera el canvi. Es reescriuen patrons, reconnecten emocions i noves actuacions. Hal Elrod anomena aquesta fase 1 “insuportable” ja que trenques amb el teu jo anterior, però insisteix en que és una situació temporal.

FASE 2: és la fase de la renovació interior, la D’IMPLEMENTACIÓ. Solen aparèixer sentiments de confusió, estrés i frustració. Consumeix molta energia i hi ha la sensació d’esgotament. Aquí és on la temptació de deixar-lo és major i on hi ha més ganes d’abandonar.

FASE 3: és la fase d’INTEGRACIÓ a nivell físic, mental i emocional. Associes el nou hàbit al plaer i ja no cal una força de voluntat tant elevada. La rutina s’automatitza.

"En el moment que deixes de practicar un bon hàbit, t'acabes instal.lant en un de dolent. El que abandones, t'abandona"
Mare Teresa de Calcuta

Altres idees interessants...

  • Et recomano que adaptis totalment la pràctica al teu dia a dia. Si no disposes de 60 minuts, millor 30 que res. Pots començar poc a poc i veure com t’hi adaptes.
  • Vés renovant la pràctica per millorar-la.
  • Compartir la teva rutina amb algú altre o no fer-la sol et motivarà i augmentarà el teu compromís.
  • Quan creguis que no pots més, CONTINUA avançant.
  • Tot canvi és dur al principi, desordenat a la meitat i preciós al final. No et rendeixis, dóna’t temps per observar els beneficis.
Photo by Jessica Delp on Unsplash

Si t’ha agradat l’entrada t’animo a que et subscriguis al blog i així rebràs un avís cada vegada que hi hagi una nova publicació. Ho pots fer a través de l’enllaç que trobaràs al peu de pàgina. Moltes gràcies pel teu temps de lectura. Seguim!