Si em coneixes sabràs de la meva passió per tirar fotos i capturar el moment (i possiblement ho hauràs patit). M’encanta!

Algunes vegades m’han preguntat que què faig amb tantes fotos, i la resposta és simple: àlbums .

Allò que no veiem, moltes vegades acaba per desaparèixer, de manera que posar les nostres fotos en àlbums ens permet veure-les, recordar-les i crear la nostra història amb imatges.

No t’enganyaré, fer àlbums comporta temps i tots sabem que d’això, no ens en sobra. Pel que a continuació et detallo alguns tips que t’ajudaran a tenir la teva història guardada en imatges:

1. Mantenir les fotos ordenades.

I et preguntaràs, i això com es fa? Doncs molt simple. Organitzar les teves fotos per carpetes t’ajudarà a simplificar. Tens diverses opcions per fer-ho però la que a mi millor em funciona és tenir totes les fotos juntes (les del mòbil, les de la càmera, les que m’envien per WhatsApp, etc …) en una memòria externa. En el meu cas m’ajuda tenir-les ordenades per any en carpetes i dins d’elles subcarpetes temàtiques (ex: excursió Montseny juliol, aniversari mare, nadal, etc …). També et facilitarà ordenar aquestes carpetes cronològicament. T’aconsello que cada mes et reservis un moment per traspassar totes les teves fotos i que no se t’acumulin. Si utilitzes el pc o memòria externa, el meu consell és que les esborris del mòbil o la càmera una vegada passades per no duplicar i tenir més espai.

2. Com faig els àlbums?

Tens diferents opcions. Pots organitzar els teus àlbums per anys amb les fotos més representatives (ex: Any 2020), pots fer àlbums temàtics només per esdeveniments (ex: vacances estiu, Setmana Santa, Nadal …) o bé pots barrejar les 2 opcions amb un àlbum anual més general i tenir àlbums amb esdeveniments més especials com pot ser un viatge, un casament, unes vacances o qui sap … un confinament!

3. Estar a el dia.

De la mateixa manera que et comento que periòdicament ordenis totes les teves imatges, també és important no acumular material i poder anar fent els àlbums a mesura que van passant els esdeveniments. Quant menys temps hagi passat, més fàcil et serà recordar-te de dates, llocs i anècdotes que vulguis plasmar. Si optes per fer els teus àlbums anuals, no esperis a final d’any per posar-te a fer-ho, reserva’t un espai cada mes per actualitzar el teu àlbum i posar aquelles fotos que vulguis que estiguin allà. Si optes per fer àlbums temàtics, no deixis passar molt temps després de la data.

4. Quin format trio.

Des d’imprimir les fotos i enganxar-les en àlbums com hem fet tota la vida, fins a multitud d’opcions digitals. Cada opció té avantatges i inconvenients i hauràs de veure què és el que més t’encaixa. Els àlbums digitals no necessiten d’habilitats tecnològiques molt avançades ja que les seves aplicacions són fàcils i moltes d’elles adaptades ja a l’aplicació des del mòbil. Per la meva experiència puc parlar-te de Hofmann, Blrub o Once upon. Descobreix quina és la que més t’encaixa!


I tu, a què esperes a posar ordre en les teves fotos i començar a tenir una biblioteca d’imatges que expliquin la teva història?