El 2020 ens va portar molts nous aprenentatges i ens va posar davant situacions que probablement no havíem viscut abans. Una d’elles va ser l’adaptació ràpida a un nou model de treball: el teletreball o treball a distància.

𝙀𝙡 𝙩𝙚𝙡𝙚𝙩𝙧𝙚𝙗𝙖𝙡𝙡 𝙝𝙖 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙗𝙖𝙩 𝙥𝙚𝙧 𝙦𝙪𝙚𝙙𝙖𝙧-𝙨𝙚 és una de les frases que va sonar amb força durant el 2020, i de moment és així. Per mi ha estat una de les coses bones que ens ha portat la pandèmia, però reconec que no sempre és fàcil, així que et deixo algunes coses importants a tenir en compte per si et poden ajudar:

💻𝗘𝗦𝗣𝗔𝗜: és important adequar un espai a casa destinat al teletreball. Si no disposes d’un estudi busca un petit racó que puguis adaptar i sentir-te còmode. Si l’espai de casa teva, t’obliga a treballar a la taula de la cuina o al menjador mantingues l’𝗢𝗥𝗗𝗥𝗘 i recull les coses quan acabis la jornada.

💻𝗣𝗟𝗔𝗡𝗜𝗙𝗜𝗖𝗔: identifica les tasques amb les que et centraràs cada dia, fes una llista i abans de plegar deixa preparades les del dia següent. Intenta no treballar en llistes interminables que només aconseguiran que desmotivar-te sinó que programa setmanalment i reparteix les tasques entre els teus dies de la setmana. Treballa per blocs temàtics ajuntant aquelles tasques que més s’assemblen per ser més productiu i comença a primera hora per aquelles tasques més complicades. Que el mail no et faci esclau consultant-lo en cada moment.

💻𝗛𝗢𝗥𝗔𝗥𝗜𝗦: intenta mantenir els horaris que feies a l’oficina o posa’t uns horaris fixes en aquesta nova situació. Quan arriba l’hora de plegar, tanca el pc i recull les coses fins la jornada següent. El descans també és important per la teva productivitat.

💻𝗙𝗢𝗖𝗨𝗦: centra’t en les tasques del dia a dia, evita distraccions. Identifica què és el que et distreu i posa límits. Evita consultar el mail de forma contínua i tanca l’aplicació de correu perquè les notificacions d’entrada no et distreguin continuament. Amb que consultis 3 vegades el correu hauria de ser suficient per donar-los sortida. No et distreguis amb les xarxes social durant la teva jornada.

💻𝗖𝗢𝗠𝗨𝗡𝗜𝗖𝗔𝗖𝗜Ó: mantingues el contacte amb els teus companys i l’equip. Programeu reunions per posar en comú els projectes i a ser possible videotrucades per mantenir el contacte entre vosaltres.

Tens els teus tips i rutines de teletreball? N’afegiries alguna més que a tu et funciona? Et llegeixo als comentaris.