Què pot tenir a veure l’ordre amb un procés de creixement personal?

L’ordre i el fluir poden anar de la mà?

Moltes vegades quan us parlo d’ordre, organització o planificació em pregunteu com un concepte tant rígid pot associar-se amb el procés de fluir. Però un procés d’ordre no té pèrquè ser un procés rígid ni inflexible. Sovint confonem conceptes. Al meu entendre l’ordre té més a veure amb la disciplina i els hàbits i aquests amb la constància.

Així doncs....com l'ordre em pot ajudar a fluir?

Quan ordenes, poses la teva atenció en que cada objecte, cada tasca, cada persona tingui un espai.

Mentre ordenes, poses en joc els teus objectius i prioritats, allò que vols i allò que no, allò que et fa feliç i allò que t’allunya del teu ideal.

Quan ordenes aprens a prendre decisions i posar consciència sobre tot allò que fas, que desitges i que tens.

Per tant, quan ordenes dones el seu espai a totes aquelles coses que t’acompanyaran a cumplir amb la teva visió i t’allunyes d’aquelles que et resten energia.

Què té a veure l'ordre amb el creixement personal?

Un procés de creixement personal, com un procés d’ordre es basa en un pas clau: en PRENDRE CONSCIÈNCIA.

Quan ordenem un armari, posem damunt la taula o el llit tot el que hi ha dins per tal de prendre consciència de tot el que tenim i poder decidir així què fas amb cada una de les peces que hi ha damunt la taula.

En un procés de creixement personal o en un procés de coaching també prens consciència d’aquells pensaments, creences, judicis que fins ara t’han estat limitant o empoderant. Els mires (com mires els vestits damunt del llit) per tot seguit decidir què vols fer-ne, els guardes perquè encara et serveixen o els transformes per seguir creixent.

L'ordre, una filosofia de vida

Ordenar implica prioritzar, adonar-te del que et fa vibrar, centrar-te en els teus objectius i en el que realment importa. L’ordre pot convertir-se en una filosofia de vida, ajuda a tenir clares les teves prioritats i va més enllà de casa teva i el teu espai.

Què treballes en un procés d’ordre?

AUTOESTIMA: Aprendre a ordenar porta implícit també un aprenentatge d'escollir i de prioritzar. D'adonar-te què et compensa, què et fa feliç, i deixar anar tot allò que et pesa. Quan acceptes que hi ha coses que no et fan bé i aprens a deixar-les anar estàs fent també un procés d'estima cap a tu mateixa.

EMOCIONS: en totes les coses que guardes, en tot allò que esculls, en tot el que descartes hi ha emocions. Totes aquestes accions i materials parlen de tu, de les teves pors, dels teus records, de les teves alegries o les teves nostalgies. Observa el teu entorn i fixa't com és l'espai que t'envolta. Segur que aprens molt de la teva relació amb l'ordre.

DECISIONS: qualsevol procés d'ordre és un aprenentatge o entrenament a l'hora de prendre decisions. Escollir allò que et fa feliç, adonar-te del que és prioritari i deixar anar la resta, el que no t'omple, el que no et compensa, el que no et serveix...

"Quan poses ordre en el teu espai, el teu temps i en la teva vida, aprens a fluir."

Let it Flow

No et perdis el proper taller...

Que farem el proper dissabte 23 d’octubre, i on:

  • T’emportaràsTrucs i tips que t’ajudaran a fluir.
  • Posaràs consciència en la importància que té l’ordre a la teva vida i com t’afecta.
  • Aprendràs a que l’ordre formi part de la teva filosofia de vida.
  • Veuràs com un procés d’ordre afecta a la getsió de teu temps i de les teves emocions.

* Per més info i/o inscripcions clica aquí.

Si t’ha agradat l’entrada t’animo a que et subscriguis al blog i així rebràs un avís cada vegada que hi hagi una nova publicació. Ho pots fer a través de l’enllaç que trobaràs al peu de pàgina. Moltes gràcies pel teu temps de lectura. Seguim!