A vegades pensem que aquells que aconsegueixen les seves metes o bons resultats són persones amb talents especials o excepcionals molt diferents de nosaltres. Però l’èxit està a l’abast de tots si ens hi posem i apostem pel nostre creixement i desenvolupament. Tots tenim la capacitat de canviar, de manera que tots tenim també la capacitat d’aprendre, i si ho fem enfocant-nos a aquelles característiques o habilitats que ens ajudin a aconseguir les nostres metes, més a prop estarem de resultats i èxits.

“Una de les claus imprescindibles per aconseguir les nostres metes és llegir biografies inspiradores”

Francisco Aguilar en el seu llibre “Aprenent dels millors” defineix 10 característiques que reuneixen les persones que aconsegueixen resultats, de manera que els deixo al teu abast per si això pot ajudar-te en el teu creixement i desenvolupament personal.

1. Són persones que tenen clares les seves idees. Quant més concretes, més detallades i més específiques siguin les teves metes, més fàcils et seran d'aconseguir.

2. Són persones d'acció. Quan un es posa a caminar està provocant que passin coses. El secret d'avançar és sempre començar.

3. Són persones disciplinades. Per aconseguir resultats extraordinaris no cal fer coses extraordinàries, però sí certes coses repetides de manera constant al llarg de el temps, encara que no vinguin de gust.

4. Són persones que no perden el focus. La dispersió és un dels grans enemics en la consecució d'objectius. El millor és tenir-ne pocs i concrets.

5. Són persones que tenen paciència. El desenvolupament personal no s'aconsegueix de la nit al dia. Parlar de paciència és parlar de futur, i el futur no es veu. El problema és que a al no veure resultats immediats, molts abandonen.

6. Són persones que posen la responsabilitat en ells mateixos. Quan un assumeix la responsabilitat de la seva vida, deixa de buscar culpables i comença a centrar-se en trobar solucions.

7. Són persones que tenen una forta determinació. Decideixen per avançat que passi el que passi, un seguirà endavant.

8. Són persones mentalment sanes. Gent amb diàlegs interns constructius. Inverteixen temps, energia i esforç en cultivar la ment.

9. Són persones que es mouen en entorns adequats. Entorns estimulants, que treuen el millor d'un mateix, amb gent que et carrega d'energia i potencien la confiança.

10. Són persones que tenen actitud de millora contínua. No hi ha millor inversió que la que fem en un mateix. Hi ha gent que es refugia en el "jo sóc així", una excusa més per no passar a l'acció. Qualsevol persona pot canviar perquè qualsevol persona pot aprendre.

En un dels capítols on l’autor ens introdueix en la filosofia de Zig Ziglar ens comparteix la Recepta del desenvolupament personal, amb 3 ingredients bàsics: caràcter, compromís i disciplina. El caràcter és el que ens treu del llit, la nostra força d’esperit que ens impulsa a llançar-nos i assumir riscos. El compromís el que ens posa en acció, la determinació que ens empeny a donar el millor de nosaltres mateixos. La disciplina és el que ens permet seguir endavant, la constància que ens permet construir hàbits que ens condueixen a l’èxit.

I tu, quines característiques tens ja desenvolupades i quines necessiten més de la teva energia?

“Somia en gran, comença petit, actua ara” – Robin Sharma