Posar-se a ordenar a consciència és més fàcil si hi posem mètode. A continuació t’explico 4 passos bàsics per tal que ordenis d’una forma eficaç i no et quedis a mitges tintes. Comencem?

1. Buida tot l’espai

El primer pas és generar el caos. Sí, sí, ho has sentit bé, el primer pas per ordenar crea justament allò contrari que busques ja que has de buidar tot l’espai que pretens ordenar. Si és per exemple un armari, cal que treguis TOT, ABSOLUTAMENT TOT el que hi ha dins. El mateix si és la cuina, un rebost, l’habitació de joguines….etc.
I et preguntaràs, per què? Doncs perquè així veuràs tot el que tens. Podràs fer una espècie d’inventari de tot el que hi ha i prendre’n consciència.
Si tens coses que haurien d’anar en aquell espai guardades en altres llocs de la casa, vés a buscar-les i posa-les juntament amb la categoria/espai que estàs ordenant.

2. Neteja

Neteja a fons l’espai que vols ordenar. Pots utilitzar els teus productes de neteja habituals, utilitzar olis escencials o preparats especials perquè a més d’ordenat faci l’olor que més t’agrada.
Aquest pas no és només una qüestió d’higiene, sinó que aprofites per renovar l’energia que hi ha acumulada. Quan tens un espai desordenat durant molt de temps, l’energia que es genera està molt carregada. No és res espiritual ni estrany el que et dic, només pensa en un armari d’aquells que tenim plens d’objectes que no fem servir, mal posats o simplement acumulats i fixa’t en quina sensació tens quan obres les portes o el mires. Oi que no és agradable? doncs d’això et parlo quan et dic que genera una energia que no ajuda a fluir.

3. Descartar

Aquest possiblement és el pas més temut quan ens posem a ordenar, DESCARTAR. Escollir només aquelles peces o objectes que realment utilitzem i que a més ens fan feliços és un dels aprenentatges més importants del mètode #konmari. Aquest punt es mereix ben bé un article o entrada a part, així que m’ho apunto com a deures i et prometo no tardar en tractar-lo a fons! Paraula de Marina!
Si et costa, tinc un truc: no et centris en descartar, sinó just al revés: comença per escollir aquelles peces inprescindibles que t’aporten felicitat i alegria. Per fer-ho agafa les peces, toca-les i no ho facis mirant-les de lluny. Et serà més fàcil.

4. Ordenar

A partir d’aquí ja pots començar a col.locar totes aquelles coses que has decidit que es queden a la teva vida. Busca una cosa per a cada lloc i un lloc per a cada cosa, això t’ajudarà a mantenir l’ordre a casa teva.

I vigila! Ordenar crea adicció!!!!

No dubtis en contactar amb mi si necessites que t’ajudi i segueix el blog per les noves entrades que vagi posant, ja t’he promès anar més enllà en els tips que t’ajudaran a aconseguir que casa teva tingui màgia! Estigues alerta a les noves publicacions!

https://www.instagram.com/reel/CHC8r5qq5FJ/